Done Deals: Vanas Engineering / Modula

TouchPoint Inc. verkoopt Vanas Engineering aan Modula S.p.A.

Verkoop

Modula realiseerde de succesvolle overname van Vanas Engineering BV, haar distributeur in de Benelux voor meer dan 10 jaren. Deze strategische acquisitie betekent een belangrijke mijlpaal in de groei- en uitbreidingsstrategie van Modula.

Naast haar rol als distributeur heeft Vanas Engineering zich ook gevestigd als integrator en biedt zij een uitgebreid portfolio aan oplossingen.

Deze acquisitie stelt Modula in staat haar dienstenaanbod te verbeteren en haar marktaanwezigheid in de Benelux regio te verbreden. Door de uitgebreide expertise en innovatieve oplossingen van Vanas Engineering te integreren, wil Modula haar klanten nog meer waarde bieden en haar positie als leider in de intralogistieke oplossingen versterken.

Over Vanas Engineering

Vanas Engineering is actief in de Benelux regio en is de regionale leider van op maat gemaakte end-to-end voorraadbeheeroplossingen die klanten helpen de opslag en verplaatsing van goederen door hun hele faciliteit te optimaliseren. Het bedrijf is actief in magazijnontwerp- en magazijnbeheersystemen (WMS).

Over Modula S.p.A.

Modula, met het hoofdkantoor in Italiƫ en met productiesites in de VS en China, produceert verticale liftmodules, pickoplossingen en WMS-software. Modula heeft meer dan 1.000 medewerkers en realiseerde in 2023 een omzet van 320 miljoen EUR.

Over TouchPoint Inc

TouchPoint is een privaat, gediversifieerd wereldwijd groeibedrijf gevestigd in Concordville, Pennsylvania. TouchPoint richt zich op het verwerven en bouwen van niche-, snelgroeiende engineering- en productiebedrijven. TouchPoint bedrijven hebben meer dan 4.500 werknemers in 27 landen.

Omnicap was in 2016 adviseur van de familie Van Assche die Vanas Engineering verkocht aan TouchPoint Inc. Omnicap is verheugd ditmaal te hebben opgetreden als adviseur van TouchPoint Inc. die Vanas Engineering verkocht aan Modula S.p.A. 

Paul Brown, CFO, TouchPoint Inc. over de samenwerking met Omnicap: 'We wisten al van Omnicap's diepgaande expertise in de logistieke sector, maar we waren verrast door de inspanningen die ze hebben geleverd om onze bedrijfscultuur te begrijpen om ervoor te zorgen dat we de allerbeste partner vonden om de Vanas Engineering business vooruit te helpen. Jan Bleyen was cruciaal voor het proces en kende ons en de potentiƫle kopers goed genoeg om het nodige vertrouwen te scheppen om uiteindelijk de verkoop te bereiken.'

Modula acquires Vanas Engineering

 

Franco Stefani, voorzitter van Modula: 'We verwelkomen Vanas Engineering graag in de Modula familie. Hun indrukwekkende staat van dienst en diep begrip van de markt maken hen tot een ideale partner terwijl we onze voetafdruk blijven uitbreiden en superieure oplossingen aan onze klanten leveren.'

Andy Van Mieghem, algemeen directeur van Vanas Engineering : 'Ik ben verheugd om deze nieuwe samenwerking te starten waarbij het productleiderschap van Modula VLM's in combinatie met de Vanas Integrator-aanpak onze voortdurende groei in de BeNeLux zal versterken.'