Done Deals: Syntegro / Visma

Omnicap adviseert aandeelhouders van Syntegro bij verkoop aan Visma

Verkoop

Visma, specialist in bedrijfssoftware, heeft het Belgische HR-tech bedrijf Syntegro overgenomen. Syntegro is al zestien jaar een referentie op het gebied van workforce management software. Het biedt een complete oplossing voor tijdsregistratie en personeelsplanning. Visma vergroot met deze overname zijn positie in de Belgische markt van technologie voor workforce management, terwijl Syntegro zijn groeiambities naar de Nederlandse en Europese markt onderstreept.

Syntegro is sinds 2007 een toonaangevende ontwikkelaar van SaaS software voor tijdregistratie en personeelsplanning. De oplossingen van Syntegro zijn flexibel en volledig op maat configureerbaar.

Visma is een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware, met een omzet van € 2,06 miljard in 2022, 15.000 medewerkers en 1,6 miljoen klanten in heel Europa en Latijns-Amerika. Door het werk van bedrijven en organisaties te vereenvoudigen en te automatiseren, maken we een meer efficiënte en welvarende samenleving mogelijk. 

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 50 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

workforce management saas

Frank De Weser, Managing Director van Syntegro: “Op de Belgische markt is Syntegro de absolute referentie geworden op het gebied van workforce management-oplossingen. Ook in Nederland zijn we al geruime tijd fors aan het opkomen. Dankzij Visma zullen we onze internationale groei nu nog meer kunnen versnellen.”

Mikael Westöö, Chairman of the Board bij Visma: “In een snel veranderende economie met nijpende personeelstekorten moeten bedrijven het volle potentieel van hun personeel kunnen benutten. Daardoor zien we een stijgende vraag naar workforce management oplossingen die het optimaal inzetten van personeel binnen de nieuwe manier van werken faciliteren. Met de overname van Syntegro vergroot Visma zijn HR-workforce management portefeuille en zet het een belangrijke stap om zijn positie in deze markt te versterken.”