Done Deals: Mexico Natie / Katoen Natie

Omnicap adviseert aandeelhouders van Mexico Natie bij verkoop aan Katoen Natie

Verkoop

Katoen Natie breidt zijn activiteiten in de Antwerpse haven uit door de overname van sectorgenoot Mexico Natie. De logistieke dienstverlener verwerft de 230.000 m2 opslagfaciliteiten voor diverse goederen van Mexico Natie:  Luithagen (staal), Altamira (gevaarlijke producten), Tijl (verpakte goederen) en Tampico (voeding). Deze 4 magazijnen liggen op de rechteroever. Op de linkeroever verwerft Katoen Natie het complex Blue Star, opslagruimte voor voeding en chemie. Daarnaast komt ook nog de terminal 740. Een kaai van 27 hectare aan het Bevrijdingsdok, waar ze grote schepen kunnen ontvangen om containers en andere goederen te laden/lossen, overzetten op het spoor of de binnenvaart.

Mexico Natie dat als logistieke dienstverlener actief is in de chemie, staal en voeding is dus erg complementair met Katoen Natie dat overigens qua locatie vrij dichtbij ligt.

Mexico Natie telt 150 werknemers en heeft een jaaromzet van € 65 mio. 

Fernand Huts, voorzitter van Katoen Natie, over het personeel van Mexico Natie: “Zij zijn de grootste toegevoegde waarde die we erbij krijgen. Het zijn uitstekende werknemers met zin voor het ambacht van de goederenbehandeling - dat is een echte stiel hè, daar kan je niet zomaar de eerste de beste in gooien. De mensen van Mexico Natie zijn gekwalificeerd én steengoed, met geweldige ervaring en traditie.”

Omnicap trad op als adviseur van de verkoper.
  

 

Katoen Natie acquires Mexico Natie

 

Marc Ivens, voorzitter van Mexico Natie: Toen Mexico Natie in juli openlijk in de etalage werd gezet, kwamen verschillende geïnteresseerde partijen aankloppen. Wat de doorslag gaf om voor Katoen Natie te kiezen? “Vooral ons personeel”, zegt Marc Ivens. “Als we alle berichten lezen over wat er economisch op ons afkomt, zijn we zeker dat we met een grote speler als Katoen Natie verder kunnen blijven bestaan. Een havennatie in stand houden vergt enorme investeringen, dan is het moeilijk om zelfstandig te blijven. Nu is het kwestie van de overgang voor klanten en personeel zo vlot mogelijk te laten verlopen.”

Marc Ivens over samenwerking met Omnicap: "In een competitief en uitdagend verkoopproces heeft Omnicap de aandeelhouderswaarde gemaximaliseerd, mede door haar hands-on aanpak en uitgebreide ervaring."