Done Deals: Bizztalent / Planet Group

Omnicap adviseert de aandeelhouders van Bizztalent bij de verkoop van het bedrijf aan Planet Group

Verkoop

Jan Rombouts, Nick Smeyers en Soheel Latifi verkopen 85% van de aandelen van Bizztalent aan Planet Group. Ze behouden samen 15% van het bedrijf en blijven ook operationeel aan boord. 

Bizztalent werd in 2012 opgericht en is gespecialiseerd in detachering van IT professionals, voornamelijk helpdesk en infrastructuur experten. Bizztalent realiseert 10 miljoen euro omzet en telt 135 medewerkers. Het bedrijf is gevestigd in Antwerpen maar is actief in heel BelgiĆ«. 

Bizztalent zal nauw samenwerken met IT-Planet, maar beide bedrijven blijven onafhankelijk van elkaar.  Door de overname van Bizztalent heeft Planet Group nu in totaal 300 IT medewerkers. 

Het is de intentie van Planet Group om de komende 5 jaar verder te groeien tot een groepsomzet van 250 miljoen euro, deels via verdere overnames. De overname van Bizztalent is de derde in het laatste jaar, na onder andere ook de overnames van Nurse & Co en Solid Talent. 

Planet Group is in handen van oprichter Sam Baro die een meerderheid van 70% van de aandelen heeft en het investeringsfonds Creafund dat 30% van de aandelen aanhoudt.

Sam Baro is een Oost-Vlaamse serieondernemer die vorig jaar eigenaar werd van AA Gent, maar die ook actief is in de mediasector, als eigenaar van de regionale TV zender AVS.

Omnicap trad op als financieel en juridisch adviseur van de aandeelhouders van Bizztalent.

Meer info over deze transactie vindt u in dit artikel

vestiging Bizztalent